top of page
Search

Tehnikas sagatavošana ziemas sezonai

Lai nodrošinātu efektīvu un nepārtrauktu darba procesu, ir būtiski jau laikus sagatavot tehniku gaidāmajai ziemas sezonai. Pirms sala iestāšanās pārbaudiet savā tehniskajā parkā esošo iekrāvēju, traktoru un pacēlāju dzinēja stāvokli, eļļas līmeni, gaisa un degvielas filtrus, kā arī pārliecinieties, ka visi eļļas un dzinēja dzesēšanas šķidruma līmeņi ir atbilstoši ražotāja norādītajiem.


Ja traktors tiks izmantots ziemā, pārliecinieties, ka riepas atbilst visiem drošības nosacījumiem un nodrošinās pietiekamu saķeri ar slidenu un sniegotu ceļu. Ja nepieciešams – uzstādiet sniega ķēdes, kas nodrošinās, ka tehnika būs spējīga pārvietoties pat ļoti izaicinošos braukšanas apstākļos.


Gada aukstajā laikā viena no visbiežāk novērotajām tehniskajām ķibelēm ir zems akumulatora uzlādes līmenis. Ja nevēlaties kādā aukstā darba dienas rītā konstatēt, ka jūsu traktors, greiders vai iekrāvējs nekustas ne no vietas – pārliecinieties par akumulatora tehnisko stāvokli un nepieciešamības gadījumā veiciet tā nomaiņu.


Lauksaimniecības un celtniecības tehnikas sagatavošana ziemas dīkstāvei


Iestājoties ziemai, noslēdzas aktīvā darba sezona gan lauksaimniecībā, gan ceļu būvē un celtniecībā, tādēļ liela daļa tehnikas tiek ieziemota līdz pavasarim. Ziemas sezonā tehniku būtu vēlams glabāt zem nojumes, sausā vietā, kas ir pasargāta no nokrišņiem.


Pirms tehnikas novietošanas “ziemas guļā” to ir vēlams nomazgāt, tomēr ir jāuzmanās, lai mazgājot netīrumi un dubļi neiekļūtu gultņos, blīvslēgos un buktēs, jo, atsākot darbu, netīrumi kustīgajos savienojumos ievērojami samazinās tehnikas lietošanas laiku.


Riteņi ir jānobloķē un iespēju robežās jāatslogo, bet GPS antenas un citas elektroniskās palīgiekārtas vēlams atvienot no traktora un uzglabāt siltā un sausā vietā. Kad tehnika ir gatava ieziemošanai, atcerieties nosegt izpūtēja caurules un citas vaļējās vietas, jo ziemas laikā grauzēji var meklēt patvērumu no sala un dažkārt arī sabojāt tehniku, sagraužot elektronikas vadus vai citas detaļas.


Sagatavo tehniku jaunajai darba sezonai


Lai pavasarī nebūtu jākavē darbu uzsākšana, veiciet tehnikas apkopi jau rudenī. Nomainiet ne tikai dzinēja eļļu un dzinēja eļļas filtru, bet veiciet arī rūpīgu detaļu ieeļļošanu un iesmērēšanu, kā arī nodilušo detaļu nomaiņu un atjaunojiet bojātās krāsojuma vietas, lai izvairītos no korozijas veidošanās. Ziema ir labākais laiks, kad veikt pilnu tehnikas apkopi un nepieciešamības gadījumā pasūtīt visas rezerves daļas, kā arī veikt to nomaiņu. Jo rūpīgāk jūs parūpēsieties par tehniku ziemā, jo raitāk tā strādās vasarā.


Mums ir svarīgi, lai jūsu iegādātā tehnika kalpotu maksimāli ilgi, tādēļ mēs piedāvājam servisa pakalpojumus un palīdzam mūsu klientiem sagatavot savu tehniku ziemai!


Ļauj BALTIC TRACTOR parūpēties par jūsu tehnikas apkopi un remontu, lai pavasarī varētu jaudīgi uzsākt jauno darba sezonu!


  • Facebook
  • Instagram
bottom of page